Επιστημονικά Άρθρα

Ιατρική Έρευνα – Vacuslim

Μια ανεξάρτητη έρευνα έδειξε ότι η εφαρμογή υπό πίεση στο εσωτερικό της κάψουλας αδυνατίσματος της VacuSlim βελτιώνει εντυπωσιακά την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω μέρη του σώματος, όπου (στις περισσότερες περιπτώσεις) συσσωρεύεται λιπώδης ιστός. Η υπό πίεση που εφαρμόζεται στη συσκευή βελτιώνει την καύση λίπους κατά την ελαφριά προπόνηση στον διάδρομο.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να απολαμβάνω τις προσαρμογές και τα οφέλη ενός προγράμματος ενδυνάμωσης και αντοχής;

Τον τελευταίο καιρό και ειδικά στην περίοδο που ζούμε με την πανδημία του COVID 19 ακούμε όλο και περισσότερο τον όρο detraining ή αποπροπόνηση. Τι ακριβώς εννοούμε με τον παραπάνω όρο, και τι ακριβώς συμβαίνει όταν το μυϊκό σύστημα σταματά να δέχεται τα ερεθίσματα ενός προγράμματος ενδυνάμωσης; Με τον όρο detraining εννοούμε την περίοδο διακοπής ή αποχής από την προπονητική διαδικασία η οποία διακρίνεται σε εκούσια όταν αφορά ηθελημένη διακοπή όπως διακοπές ή ακούσια σε περιπτώσεις ασθένειας, τραυματισμού ή περιοριστικά μέτρα (καραντίνα).

EMS Training: επιστημονική οδηγία ενσωματωμένη στην πράξη!

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το EMS Training είναι μια από τις «κορυφαίες τάσεις» στη Γερμανική αγορά ειδών φυσικής κατάστασης και υγείας. Αυτό το εξελιγμένο είδος προπόνησης και αποκατάστασης έχει εδραιωθεί ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, των επιδόσεων και της υγείας. Ωστόσο αυτή η τεχνολογία υψηλού επιπέδου δεν παίζει το μοναδικό αποφασιστικό ρόλο. Εξίσου σημαντικό ρόλο, αλλά και απαραίτητο για τη διασφάλιση της προπόνησης και ασφαλούς εφαρμογής, παίζει ο εκπαιδευτής. Γνωρίζει καλά τους πελάτες και χρησιμοποιεί το «εργαλείο EMS» ώστε να ρυθμίσει ένα ερέθισμα σχετικό με την προπόνηση στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Συνοδεύει και επιτηρεί την πρόοδο και ταυτόχρονα λειτουργεί ως σύμβουλος για μια σωστή διατροφή και έναν υγιή τρόπο ζωής. Τα ραντεβού και η υποστήριξη διασφαλίζουν επίσης ένα βιώσιμο κίνητρο μαζί με μια επαρκή τακτικότητα προπόνησης, μέσω των οποίων επιτυγχάνονται με τον καλύτερο τρόπο οι διάφοροι στόχοι.

Κρεατινική κινάση (CPK) και EMS Training

Η κρεατινική κινάση (CPK) είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στους σκελετικούς μυς, στον καρδιακό μυϊκό ιστό και σε μικρότερες ποσότητες στον εγκέφαλο. Αποτελεί το ενεργειακό απόθεμα του οργανισμού και εξασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετή ενέργεια για την απαιτούμενη απόδοση παραγωγής έργου. Σε περιπτώσεις αυξημένης καταστροφής κυττάρων-ιστών, το ένζυμο «διαχέεται» στο αίμα και εμφανίζονται υψηλά επίπεδα CPK. Οι αυξημένες τιμές CPK μπορεί να προκληθούν από διάφορες αιτίες και μπορεί να αποτελούν ενδείξεις μιας ενδεχόμενης παθολογικής κατάστασης (μυϊκές δυστροφίες, μυϊκές παθήσεις, έμφραγμα του μυοκαρδίου κα.).