Κυτταρίτιδα

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι αναμφισβήτητα ένας κοινός εχθρός της πλειοψηφίας των γυναικών και δεν κάνει διακρίσεις, εμφανίζεται ανεξάρτητα σωματικού βάρους.

Με λίγα λόγια η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή τοπική αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών. Έτσι ο συνδετικός ιστός  χάνει την ελαστικότητά του και προκαλεί ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.

Μέθοδοι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Η κοινή γνώμη υποστηρίζει ότι με υγιεινή διατροφή και καθημερινή άσκηση θα δει κάποιος εγγυημένα αποτελέσματα. Οι εξαντλητικά αυστηρές δίαιτες και οι ατελείωτες ώρες προπόνησης στο γυμναστήριο είναι δεδομένο πως θα εξαντλήσουν όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχολογία σου. 

Στα TechnoFit EMS Studios μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για μείωση και πρόληψη της κυτταρίτιδας.

Πως λειτουργεί το EMS training;

Το EMS Training της εταιρείας Miha Bodytec που προσφέρουν τα Technofit EMS Studios παρέχουν μια βαθύτερη και πιο αποτελεσματική λύση απέναντι στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας.  Ενεργοποιώντας ταυτόχρονα 650 μυϊκές ομάδες πιάνοντας και τις εντοβάθμυες μυϊκές ίνες οδηγεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τη μείωση των περιττών λιπωδών κυττάρων, συνεπώς της «ενοχλητικής» όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Επιπλέον, η συνεδρία ηλεκτρομυοδιέγερσης των Technofit Studios δια μέσου της ενεργοποίησης του μεταβολισμού και της αύξησης της μυϊκής μάζας επιμηκύνει τη διαδικασία καύσης του λίπους, οδηγώντας όχι μόνο στη μείωση της κυτταρίτιδας αλλά και στην πρόληψη δημιουργίας. Οι συνδετικοί ιστοί συσφίγγονται, αποφεύγοντας τη δημιουργία περαιτέρω κιρσών που συνήθως οδηγούν σε χαλάρωση και κυτταρίτιδα.

Η μείωση της κυτταρίτιδας είναι μόνο ένα από τα θετικά της συνεδρίας με ηλεκτρομυοδιέγερσης στα Studios των Technofit. Ο ειδικός εξοπλισμός που απαιτείται να φοράμε κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας εφαρμόζεται σε όλο το σώμα ενεργοποιώντας κάθε μυϊκή ομάδα πάνω στο σώμα μας με επακόλουθο τα αποτελέσματα να είναι γρήγορα, ορατά και μετρήσιμα.