Προβλήματα Πλάτης

Τα TECHNOFIT EMS Studios υπόσχονται ανακούφιση από τους πόνους της σπονδυλικής στήλης καθώς και βελτίωση των μόνιμων παθήσεων. Το EMS Training της κατασκευάστριας εταιρείας Miha Bodytec, το οποίο εφαρμόζουν πιστά τα TECHNOFIT Studios, ενεργοποιεί μεγάλες μυϊκές ομάδες δεξιά και αριστερά της σπονδυλικής στήλης με την ίδια όμως ένταση ώστε να φέρει ισορροπία στην δύναμη και στην κατεύθυνση των μυών της πλάτης που εκφύονται και καταφύονται πάνω στη σπονδυλική στήλη τραβώντας την στη σωστή ανατομική της θέση. Με αυτό το τρόπο, η σπονδυλική στήλη έρχεται στο ‘’σημείο πόνου μηδέν’’, όπου κανένας μυς δε δουλεύει παραπάνω ή εις βάρους άλλων μυών. Εάν η πάθηση της σπονδυλικής στήλης του ατόμου είναι ελαφριάς μορφής, τότε το πρόβλημα μπορεί να εξαλειφθεί τελείως.

Η τεχνογνωσία που εφαρμόζεται στα TECHNOFIT EMS Studios επιτρέπει στην ηλεκτρική διέγερση να διοχετεύεται απευθείας πάνω στους μύες χωρίς καμία επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Το αντίθετο δηλαδή από την συμβατική εκγύμναση. Με το τρόπο αυτό ο κίνδυνος τραυματισμού εκμηδενίζεται. Όλες οι ισομετρικές ‘’ασκήσεις’’ γίνονται με το βάρος του σώματος, μέθοδος που έχει αναγνωριστεί ως η πιο αποτελεσματική για τη φυσική ευεξία του οργανισμού. Ακόμα, ο παλμός που δρα στους μύες δουλεύει τόσο ενισχυτικά για την γρήγορη επαναφορά τραυματισμένων μυών, όσο και ανακουφιστικά για την αποκατάσταση τους ανάλογα με το πρόγραμμα που ακολουθείται. Οι συνεδρίες είναι ατομικές οπότε το μέλος λαμβάνει τη προσοχή που χρειάζεται για τα δικά του μυοσκελετικά προβλήματα και τις δικές του ανάγκες.

Η ηλεκτρομυική διέγερση (EMS) χρησιμοποιείται δεκαετίες  στους τομείς της ιατρικής και της αποκατάστασης, στη θεραπεία του πόνου και στην ανάπτυξη μυών μετά από χειρουργεία και τραυματισμούς. Η “διέγερση” ολόκληρου του σώματος με EMS καταπολεμά τις παθήσεις της μέσης και του αυχένα, μια συνηθισμένη κατάσταση, ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Το ρεύμα  δραστηριοποιεί προφανώς ακόμα και τους εν τω βάθει μύες που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν με συμβατικά θεραπευτικά μέτρα. Η εξειδικευμένη συνεδρία ολόκληρου του σώματος με EMS είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική συνολική συνεδρία που εξοικονομεί χρόνο, αφού με μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα επιτυγχάνει εκτεταμένα θετικά αποτελέσματα στην υγεία. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνονται τόσο θεραπευτικοί όσο και προληπτικοί στόχοι.

Έρευνες πηγή : Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο Κολωνίας, Πανεπιστήμιο της Βηρυτού

  • Σε θεραπευτικό επίπεδο, το 88% των ασθενών που παραπονέθηκαν για συνεχή πόνο στην πλάτη κατά την έναρξη της μελέτης, ένιωσαν να μειώνονται σημαντικά οι πόνοι μετά τη χρήση του Miha bodytec. Μάλιστα, οι πόνοι είχαν 80% λιγότερη συχνότητα και διάρκεια.
  • Το 40% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι υπέφεραν από συνεχή πόνο στην πλάτη κατά την έναρξη της μελέτης, ενώ μετά από 6 εβδομάδες EMS Training, το ποσοστό έπεσε στο 9 %.
  • Στο 44% των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, ο πόνος εξαφανίστηκε εντελώς.
  • Η διάρκεια του τυπικού πόνου στην πλάτη από τις ασχολίες της καθημερινής ζωής (άρση φορτίων, περπάτημα, σκύψιμο, βαριά σωματική εργασία, αθλητισμός, οδήγηση, κακή στάση του σώματος από συνεχή οδήγηση και καθιστική ζωή) βελτιώθηκε έως και 30%.
  • ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 2-4 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ