Συνδυασμός EMS Training και διατροφής

Καλωσορίσατε  στην μεγαλύτερη αλυσίδα EMS Training στην Κύπρο. Στόχος των Technofit EMS Studios είναι να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες EMS Training όπου τα μέλη μας να απολαμβάνουν κάθε φορά μια μοναδική εμπειρία προπόνησης.

Στόχος είναι να καταφέρουμε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα σας, και γι’ αυτό  σας προτείνουμε ένα σωστό συνδυασμό EMS Training και διατροφής. Ενδεικτικά σας εισηγούμαστε τα παρακάτω.

Μετά την προπόνηση, ο οργανισμός μας χρειάζεται 4 ημέρες αποκατάσταση των μυών. Σε αυτές τις 4 ημέρες ο οργανισμός μας ακόμα καίει θερμίδες!

Άρα είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε την ποιότητα και ποσότητα του φαγητού μας. 

Ενδεικτικά: 3 κύρια γεύματα είναι απαραίτητα (πρωί – μεσημέρι – βράδυ) και 2 ενδιάμεσα σνακ.

 

Πρωινό: θεωρείτε το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για πρωινό, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να είναι τα λιπαρά (χαμηλά λιπαρά) και τρόφιμα με επεξεργασμένη  ζάχαρη να αποφεύγονται. Μερικές επιλογές μπορεί να είναι: 

Επιλογή 1: 2 φέτες τοστ ολικής με τυρί ή αναρή ανάλατη με χαρουπόμελο. 

Επιλογή 2: ασπράδια αυγού μαζί με 1 slice ολικής, 1 φέτα γαλοπούλα.

Επιλογή 3: Γιαούρτι με γάλα (καρύδας ή αμυγδάλου), με 1 μερίδα τύπου Special – K με 8-10 καρύδια & 1 κσ μέλι.

 

  • ΠΡΩΤΕΪΝΗ

Για την αποκατάσταση των μυών ο οργανισμός μας χρειάζεται τροφή από πρωτεΐνη (κοτόπουλο, ψάρι, αυγό, κρέας, κινόα, γάλα, γαλακτοκομικά με low fat με χαμηλά λιπαρά, όσπρια τα οποία είναι επίσης πλούσια σε καλούς υδατάνθρακες, κ.α.) και τρόφιμά πλούσια σε φυτικές ίνες (λαχανικά, φρούτα, κλτ). Σκοπός της πρωτεΐνης είναι η “τροφή” των μυών και όχι για να μας δίνει ενέργεια. Μπορούμε να την εντάξουμε στα κύρια μας γεύματα (μεσημέρι – βράδυ).

 

  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Ο υδατάνθρακας (ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτα, δημητριακά, όσπρια, μέλι, ξηροί καρποί, fitness bars, κ.α.) είναι ΜΟΝΟ για να μας δίνει ενέργεια, ενώ η περίσσια κατανάλωση αποθηκεύεται ως λίπος! Μπορούμε να τον εντάξουμε στο πρωινό, στο μεσημεριανό και στα ενδιάμεσα. Αποφεύγουμε την κατανάλωση του το βράδυ, αφού συνήθως εξτρα ενέργεια το βράδυ δεν χρειαζόμαστε!

 

  • ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Τα ενδιάμεσα γεύματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατροφή μας και είναι σημαντικό να μην παραλείπονται. Μικρά σνακ μπορεί να είναι: 2 crackers ολικής ή slice ολικής συνοδευόμενο με cottage cheese ή λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά),  10-12 ξηρούς καρπούς ανάλατους, 1 φρούτο εποχής, 1 fitness bar, 1 τοστ (γαλοπούλα – τυρί) κ.α.

Το νερό είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την απώλεια σωματικού βάρους, σύσφιξης και γενικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, αν αναλογιστούμε ότι το 70% του σώματος μας αποτελείτε από νερό. Πόσο όμως νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα; Μια απλή εξίσωση είναι να πολλαπλασιάσουμε τα κιλά μας με το δείκτη 0,035 και θα βρούμε το ελάχιστο νερό που θα πρέπει να πίνουμε την ημέρα. Για παράδειγμα ένα άτομο 70kg  χρειάζεται ελάχιστο  2,45 λίτρα νερό την ημέρα (70 x 0.035 = 2,45).

 

Σημαντικές πληροφορίες για τις ποσότητες των γευμάτων μας:

Μερίδες ψαριών/θαλασσινών: Η μία μερίδα ψαριού έχει μέγεθος περίπου όσο μια μέτρια γυναικεία παλάμη. Η μερίδα θαλασσινών φτάνει τα 100-120 γραμμάρια (περίπου 12-15 μικρές γαρίδες ή 7 μεγάλες).

Μερίδες κρεατικών:  Είναι ίσα με μια γυναικεία παλάμη και σε αυτή την περίπτωση. Ένα στήθος κοτόπουλου ή ένα μπούτι αποτελούν μια μερίδα, αρκεί να αφαιρέσετε την πέτσα.

Μερίδες οσπρίων: Όταν μαγειρεύετε φακές, φασόλια και ρεβίθια, συμπληρώνεται με 1,5 φλιτζάνι μαγειρεμένου φαγητού.

Μερίδες γαλακτοκομικών: Μια μερίδα τυρί ισούται με περίπου 1 σπιρτόκουτο, ενώ 1 φλιτζάνι γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι αποτελούν και πάλι μια μερίδα.

Μερίδες δημητριακών / ζυμαρικών: Τα δημητριακά του πρωινού πρέπει να γεμίζουν τα 2/3 μίας κούπας του καφέ, ενώ 1 φλιντζάνι μαγειρεμένο ρύζι ή μακαρόνια αντιστοιχεί σε μία μερίδα.

Μια μερίδα ψωμιού πρέπει να έχει το μέγεθος μιας φέτας που να θυμίζει κασέτα κασετοφώνου.

Μερίδες διάφορων τροφών: Αν πρόκειται να φάτε πατάτες, η μία μερίδα τους ισοδυναμεί με 10 τηγανητές πατάτες ή 2 μικρές ψητές πατάτες. Μία μερίδα αποξηραμένων φρούτων, όπως π.χ. σταφίδες, δεν πρέπει να ξεπερνάει το ¼ του φλιτζανιού.

Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, θεωρείται 1 μερίδα για το κάθε ένα και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των ξηρών καρπών.

Μερίδες φρούτων και λαχανικών: Όσον αφορά τα ωμά λαχανικά, ο καλύτερος τρόπος να υπολογίσετε 1 μερίδα είναι να τα κόψετε και να τα μετρήσετε σε 1 φλιτζάνι (όπου 1 φλιτζάνι = 1 μερίδα). Διαφορετικά, το μέγεθος 1 γροθιάς είναι περίπου το μέγεθος της μίας μερίδας, ενώ στα περισσότερα φρούτα το μέτριο μέγεθος συμπληρώνει μια μερίδα (π.χ. 1 μέτριο μήλο, 1 μέτριο πορτοκάλι, 1 μέτρια μπανάνα κ.ο.κ.). Στα μαγειρεμένα λαχανικά, η μερίδα ισούται περίπου με λίγο λιγότερο από το μισό φλιτζάνι.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,

Από την ομάδα μας

Technofit EMS Studios