Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, στην πρώτη φάση των ασκήσεων με το Miha Bodytec, θα αρχίσεις να χάνεις πόντους, ενώ κατά τη δεύτερη φάση, η ηλεκτρομυική διέγερση ενισχύει την επίθεση στις αποθήκες που συσσωρεύεται το λίπος του ανθρωπίνου σώματος. Λόγω της αύξησης της μυϊκής δραστηριότητας κατά πέντε φορές, αυξάνεται και η κατανάλωση ενέργειας και φυσικά και η καύση περισσότερων θερμίδων.

To Miha bodytec είναι ένα πλήρες σύστημα εκγύμνασης που ενεργοποιεί πάνω από το 90% των μυών ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας και τους βαθύτερους σταθεροποιητικούς μύες για ενίσχυση της δύναμης, σε αντίθεση με τη συμβατική προπόνηση. 

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία με τη χρήση του Miha bodytec, υπάρχει η αίσθηση αναζωογόνησης στο σώμα σου. Μετά από τρεις κιόλας συνεδρίες, εμφανίζονται ορατά αποτελέσματα όπως η καλύτερη στάση του σώματος. Μετά από έξι διαδοχικές συνεδρίες, αρχίζει η αναμόρφωση του σώματος, η αύξηση της δύναμης, ακόμη και η βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας.

Η συνεδρία EMS έχει διάρκεια 20 λεπτά. Η διάρκεια αυτή αντιστοιχεί σε 3 με 5 ώρες στο γυμναστήριο. Σε μία συνεδρία EMS γίνονται 85 μυϊκές συσπάσεις ανα δευτερόλεπτο, ενώ ταυτόχρονα γίνεται η εκγύμναση 650 μυϊκών ομάδων. Παράλληλα, γυμνάζονται και οι πιο εσωτερικοί μύες, οι οποίοι είναι πιο δύσκολο να γυμναστούν μέσω των κλασσικών ασκήσεων γυμναστικής. Στη συμβατική γυμναστική, γίνεται κινητοποίηση του 60% – 65% του συνόλου των μυϊκών ινών ενός μυ κατα τη διάρκεια της σύσπασης, ενώ το ποσοστό κινητοποίησης των μυϊκών ινών ενός μυ, αυξάνεται στο 95% – 98% σε μια συνεδρία ηλεκτρομυοδιέγερσης. Έτσι, διαθέτοντας μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα μπορεί κάποιος να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς να επιβαρύνει το σώμα του κάνοντας ασκήσεις με πραγματικά βάρη, τα οποία μακροχρόνια θα οδηγήσουν σε μυοσκελετικές κακώσεις.

Ναι, όπως συμβαίνει και με την συμβατική γυμναστική, έτσι και με το Miha bodytec, οι συνεδρίες θα πρέπει να γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, διαφορετικά, οι μύες θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Σε καμία περίπτωση. Η γυμναστική ή θεραπεία με τη χρήση ρεύματος χαμηλής συχνότητας ηλεκτροδιέγερσης, δεν είναι επικίνδυνη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οι μικροί εγγενείς ηλεκτρικοί παλμοί του γιλέκου Miha bodytec, δεν φτάνουν στα όργανα ή την καρδιά και ενεργοποιούν αποκλειστικά τους γραμμωτούς σκελετικούς μύες ελέγχοντας τις ίνες ταχείας συστολής τους, με τη διέγερση να είναι οικεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι κατάλληλο για όλους, άνδρες και γυναίκες από 16 ετών και άνω. Αντενδείξεις υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένα άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Η ηλεκτρομυοδιέγερση EMS είναι ιδανική για κάθε ηλικία και ιδιαίτερα προσιτό σε επιχειρηματίες, στελέχη και πολυάσχολους επαγγελματίες που διαθέτουν λίγο ή καθόλου χρόνο για άθληση, άτομα που δεν τους αρέσει το γυμναστήριο αλλά επιθυμούν να αθληθούν, αθλητές υψηλών επιδόσεων, υπέρβαρα άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος, άτομα με χρόνιες παθήσεις, μητέρες με περιορισμένο χρόνο.

Η ηλεκτρομυοδιέγερση απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν άμεσα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, στις συνεδρίες EMS επιτρέπεται η ταυτόχρονη συμμετοχή 2 ατόμων από ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτή. Τα TechnoFit EMS studios, ακολουθούν τη σχετική νομοθεσία ώστε να εξασφαλίσουν τη σωστή και ασφαλή θεραπεία των πελατών περιορίζοντας την ταυτόχρονη θεραπεία σε ομάδες που δεν ξεπερνούν τα 2 άτομα.

Μέσω χαμηλού ηλεκτρικού φορτίου, επιτυγχάνονται μυϊκές συσπάσεις και ενεργοποιούνται ταυτόχρονα όλες οι μεγάλες, αλλά και μικρότερες μυικές ομάδες. Η ηλεκτρομυοδιέγερση έχει τη δυνατότητα να διεγείρει και τις 650 μυϊκές ομάδες του σώματος, κάτι που αντιστοιχεί σε αρκετές ώρες συμβατικής γυμναστικής.

Σε ένα αυθεντικό EMS Studio θα βρει κάποιος μόνο μηχανήματα Miha Bodytec, ώστε να διασφαλιστεί το ότι δεν θα υπάρξουν πιθανοί τραυματισμοί ή επιβαρύνσεις στο σώμα. Αντίθετα, σε ένα Personal Training studio θα βρείτε βάρη, ιμάντες αιώρησης καθώς και άλλα μηχανήματα ή βοηθήματα εκγύμνασης όπως ποδήλατα και διαδρόμους. Σε ένα EMS Studio, το μόνο που χρειάζεται είναι η απαραίτητη τεχνογνωσία όπως συστήνει η κατασκευάστρια εταιρεία Miha Bodytec. Στους χώρους των Technofit EMS Studios, δεν θα βρείτε κανένα βοήθημα γυμναστικής όπως βάρη ή ιμάντες αιώρησης, αλλά θα βρείτε τα αυθεντικά μηχανήματα της Miha Bodytec και τους πιστοποιημένους EMS εκπαιδευτές μας με την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Η όλη φιλοσοφία είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του κλασικού γυμναστηρίου, τα βάρη, τα ομαδικά προγράμματα και το γνωστό personal training. Ως αποτέλεσμα αυτού, δεν υπάρχουν τραυματισμοί και επιβαρύνσεις στο σώμα.

Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας και τους κανονισμούς ασφαλείας που εγκρίθηκαν στις 19 Οκτωβρίου 2018 από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, οι συνεδρίες του χρήστη θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 4 ημέρες μεταξύ τους. Εξίσου σημαντικό είναι οι 10 πρώτες συνεδρίες να προγραμματίζονται 1 φορά κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε το σώμα να προσαρμοστεί στο νέο ερέθισμα. Σε πρώτη φάση, η συχνότητα των συνεδριών είναι ικανή να βοηθήσει το χρήστη να πετύχει τους στόχους του μέσω της ηλεκτρομυοδιέγερσης EMS. Αφού ολοκληρωθούν οι δέκα συνεδρίες, ο χρήστης μπορεί εάν επιθυμεί να αυξήσει την συχνότητα των συνεδριών του, χωρίς όμως το διάστημα μεταξύ τους να ξεπερνά τις 4 ημέρες. Τα TechnoFit EMS Studios ακολουθούν πιστά τους κανονισμούς ασφαλείας, συνεπώς δεν προσφέρουμε ως επιλογή τη δυνατότητα προγραμματισμού δεύτερης συνεδρίας σε διάστημα μικρότερο των 4 ημερών. 

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 20 λεπτά, μια φορά την εβδομάδα, πραγματοποιείται συνεδρία υψηλής έντασης, χωρίς καταπονήσεις και επιβαρύνσεις στο μυοσκελετικό σύστημα.

Με βάση τον στόχο του καθενός διαμορφώνονται συγκεκριμένα προγράμματα θεραπείας, επιτυγχάνοντας ενεργοποίηση μεταβολισμού, απώλεια βάρους και λίπους, συνεδρία υψηλών επιδόσεων, μείωση κυτταρίτιδας και χαλάρωσης, μετριασμό ενοχλήσεων πλάτης, διαχείριση προβλημάτων σε ηλικιωμένους και άλλα.

Ο τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται απο τα TechnoFit EMS Studios, είναι γνήσιος και εγκεκριμένος από τον κατασκευαστή, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των μελών μας. Βάση του κανονισμού του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, τα ρούχα που χρησιμοποιούνται για σκοπούς της συνεδρίας θα πρέπει να έχουν αντιβακτηριδιακή σύνθεση ή να γίνεται πλύση τους στους 90° C. Αντίστοιχα, τα ηλεκτρόδια γιλέκου και εξοπλισμού θα πρέπει να έχουν αντιβακτηριδιακή σύνθεση ή να γίνεται καθαρισμός και απολύμανση τους μετά το τέλος κάθε συνεδρίας. Στα EMS studios που γίνεται χρήση γνήσιου εξοπλισμού υπάρχει αναρτημένο το πιστοποιητικό γνησιότητας του εξοπλισμού στο χώρο τους, το οποίο προμηθεύει ο επίσημος αντιπρόσωπος. Όσον αφορά τα Technofit EMS studios, υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά γνησιότητας του εξοπλισμού μας αναρτημένα στους χώρους μας.

Θα πρέπει ο εκπαιδευτής της ηλεκτρομυοδιέγερσης EMS, να έχει πιστοποιηθεί από κάποιο αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, ότι έχει τις απαιτούμενες γνώσεις εκπαίδευση fitness, στα σχετικά ποιοτικά πρότυπα DQR2. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος από πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης για τις γνώσεις που κατέχει στο EMS Training, τις βασικές αρχές του καθώς και το ιστορικό υγείας, τις ενδείξεις ή αντενδείξεις και τη σωστή χρήση του εξοπλισμού. Το μηχάνημα EMS Training – Miha Bodytec αποτελεί ιατρική συσκευή και την προμηθευόμαστε από τον επίσημο αντιπρόσωπο της, ο οποίος είναι γνώστης της σωστής χρήσης του μηχανήματος. Η ομάδα εκπαιδευτών των TechnoFit EMS Studio αποτελείται από πτυχιούχους επιστήμης φυσικής αγωγής & αθλητισμού, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από το Glucker College στη Γερμανία ή το Miha Bodytec basic training ως Certified EMS Trainers.

Αναγνωρίζοντας τις νέες τάσεις και εξελίξεις της εποχής, τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο χρόνο, τα Technofit EMS Studios προοδεύουν και εξελίσσονται, ώστε να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, έχοντας πάντα ως χρυσό κανόνα την ασφάλεια σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπάρχει μία σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά το EMS Training, o κανονισμός DIN Standard 33961-5, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο του 2019. Η νομοθεσία περιλαμβάνει κανονισμούς που σχετίζονται με τον εξοπλισμό του studio και τη χρήση μονάδων EMS. Επιπλέον, περιλαμβάνει σχετικές προϋποθέσεις για την εκπαίδευση του προσωπικού. Η κατασκευάστρια Γερμανική εταιρεία Miha Bodytec, είναι η μοναδική εταιρεία κατασκευής συσκευών ηλεκτρομυοδιέγερσης, η οποία τηρεί 100% τους κανόνες ασφαλείας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα TechnoFit EMS Studios έχουν υιοθετήσει και προσαρμοστεί 100% με το πρωτόκολλο ασφαλείας safety-first αλλά και την σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά το EMS Training.