Απώλεια Βάρους

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που προσπαθούν να αποκτήσουν το ιδανικό τους βάρος, και αυτό δεν είναι καθόλου άσχετο με τα πρότυπα “αισθητικής” της σημερινής εποχής αλλά, και το ότι πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η σχέση της παχυσαρκίας με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος σε καθετί το οποίο υπόσχεται ή παρουσιάζετε ότι συμβάλει στην απώλεια βάρους. Στα Technofit EMS Studios ακολουθούμε μια ορθόδοξη μέθοδο όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από την επιστημονική βιβλιογραφία και βέβαια εμείς εμπιστευόμαστε, προτείνουμε και εφαρμόζουμε με επιτυχία τα τελευταία 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα ο σωστός τρόπος απόκτησης αλλά και διατήρησης του ιδανικού βάρους, θα πρέπει να περιλαμβάνει εκπαίδευση και αλλαγή συμπεριφοράς σε σχέση με την διατροφή και την άσκηση πάντα υπό την καθοδήγηση ατόμου που αποδεδειγμένα κατέχει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά προσόντα. Δηλαδή ο συνδυασμός της μειωμένης πρόσληψης θερμίδων στα πλαίσια πάντα μιας υγιεινής και πλήρους ισορροπημένης διατροφής, ταυτόχρονα όμως μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων ηλεκτρομυοδιέγερσης (EMS).

Στα Technofit Studios το κλειδί της επιτυχημένης προσπάθειας του προγράμματος απώλειας βάρους είναι το ότι μπορούμε να αλλάξουμε το ενεργειακό ισοζύγιο συνδυάζοντας και άλλους παράγοντες εκτός από την διατροφή, όπως ψυχολογία μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες και βέβαια με την μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης, με στόχο την ενεργοποίηση και αύξηση του μεταβολισμού, αλλά και την μυική ενδυνάμωση.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος αύξησης μεταβολισμού ενεργοποιούνται όλες οι μυικές ομάδες του σώματος και “υποχρεώνονται” να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες λίπους, κάτι που συνεχίζει για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και μετά το τέλος της συνεδρίας. Η δαπάνη σε θερμίδες για μία συνεδρία μπορεί να φτάσει ανάλογα και με το άτομο στις 450 θερμίδες.

Γνωρίζοντας ότι ο μυικός ιστός καταναλώνει θερμίδες καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου και συγκεκριμένα 500 gr μυικής μάζας καταναλώνουν 50 kcal την ημέρα περισσότερες από ότι η ίδια μάζα σε λίπος εφαρμόζουμε προγράμματα ενδυνάμωσης και αύξησης της μυικής μάζας γιατί με αυτόν τον τρόπο έχουμε αύξηση και στον ρυθμό μεταβολισμού άρα αύξηση στην ημερήσια δαπάνη σε θερμίδες και ανατροπή του ενεργειακού ισοζυγίου.

Άρα το ζητούμενο δεν είναι απλά τι δείχνει η ζυγαριά σε κιλά και το πόσα κιλά ήταν η απώλεια μου σε βάρος αλλά τι είναι αυτά τα κιλά που ζυγίζω ή έχασα. Μυική μάζα; Λίπος; Υγρά;  Με βεβαιότητα λοιπόν όλες οι προσπάθειες απώλειας βάρους που δεν συνδυάζονται ταυτόχρονα με ασκήσεις ενδυνάμωσης με στόχο την διατήρηση και αύξηση της μυικής μάζας, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία γιατί ακριβώς στην συνολική απώλεια βάρους περιλαμβάνεται και σημαντικό ποσοστό μυικής μάζας κάτι που έχει σαν επακόλουθο την μείωση του μεταβολισμού.

Σε έρευνες στη διεθνή βιβλιογραφία που αφορά τις προσαρμογές και τα αποτελέσματα της ηλεκτρομυοδιέγερσης αναφέρονται τα παρακάτω:

Το σωματικό λίπος μειώθηκε έως και 4% μέσα σε 6 εβδομάδες.

Το λίπος στη περιοχή της κοιλιάς μειώθηκε κατά 6,8%

Τα υπέρβαρα άτομα έχασαν κατά μέσο όρο 3,5 κιλά και 9% σωματικό λίπος σε 13 εβδομάδες.

Η απώλεια βάρους είναι παράλληλα τόσο απλή αλλά και τόσο πολύπλοκη υπόθεση. Αυτό που μπορούμε με ειλικρίνεια να πούμε και να υποσχεθούμε είναι ότι αν είσαστε σταθεροί στις συνεδρίες σας χωρίς απουσίες και τρώτε υγιεινά με τα εξατομικευμένα προγράμματα ηλεκτρομυοδιέγερσης την επίβλεψη και καθοδήγηση των επαγγελματιών, πτυχιούχων και πιστοποιημένων στο ems προσωπικού μας θα χάσετε το βάρος που θέλετε.