Αποκατάσταση Τραυματισμών

Ένας από τους πολλούς στόχους που υλοποιούνται μέσα από την συνεδρία με ηλεκτρομυϊκη διέγερση στα Technofit EMS studios είναι και αυτός της αποκατάστασης τραυματισμών. 

Οι μυς αποτελούνται από συσταλτό ιστό και μπορούν αναπτύξουν και να μεταφέρουν δυνάμεις στο σώμα προκαλώντας την κίνηση του. Αυτό είναι εφικτό λόγω της σύνδεσης των μυών με τα οστά μέσω των τενόντων.

Ο μυς  δρα για να πραγματοποιεί κίνηση αλλά και για να παρέχει στήριξη, σταθερότητα και προστασία στις αρθρώσεις. Έτσι όταν υπάρξει τραυματισμός επηρεάζεται η σταθερότητα και η κινητικότητα της άρθρωσης συνεπώς προκαλεί περιορισμό της λειτουργικότητας.

Με το EMS Training των Technofit Studios βοηθάμε στην φάση αποκατάστασης αλλά και στη φάση επιδιόρθωσης του μυ. Μία επίσκεψη στο γιατρό θα μας συμβουλέψει με ενδυνάμωση των μυών της γύρω τραυματισμένης περιοχής και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε καλύτερα αλλά και γρηγορότερα στα Τechnofit EMS Studios. 

Η ηλεκτρομυοδιέγερση ενεργοποιεί εν τω βάθει μυϊκές ομάδες που δεν μπορούμε να τις γυμνάσουμε με τη συμβατική γυμναστική σε μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα. Τονίζοντας βέβαια το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού διά του λόγου ότι η ηλεκτροδιέγερση διοχετεύεται κατευθείαν στους μυς άρα δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση της άρθρωσης.

Στα Τechnofit EMS Studios παρέχονται εξατομικευμένες στοχευμένες θεραπείες αποκατάστασης ανάλογα με τον τραυματισμό, μυοσκελετικά προβλήματα του κάθε μέλους.

Η μεγαλύτερη βελτίωση επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της 2-4 συνεδρίας ενώ είναι ενδεικτικό ότι το 80% των ασθενών που παραπονέθηκαν για πόνους, ιδιαίτερα αυτών της πλάτης, ένιωσαν τους πόνους να μειώνονται σημαντικά μέσα σ’ αυτό το διάστημα.

Βέβαια στα Τechnofit EMS Studios είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε ευρύτερα την μυϊκή ενδυνάμωση ενός ατόμου αλλά και στοχευμένα στην τραυματισμένη περιοχή κατέχοντας κύριο ρόλο στην αποκατάσταση του. Ο συνδυασμός εξατομικευμένων ασκήσεων ενδυνάμωση των μυών της ευρύτερης περιοχής όπως π.χ τον τραυματισμό της άρθρωσης των γονάτων, των πόνων της πλάτης και πολλών άλλων, με τη βοήθεια του μηχανήματος της Miha Bodytec είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Στα δικά μας STUDIOS με τη βοήθεια έμπειρων γυμναστών, επαγγελματιών υγείας και μέσα από την σωστή επιλογή προγράμματος θα έχετε μια ασφαλή, γρήγορη αλλά κι αποτελεσματική αποκατάσταση των τραυματισμών σας.

Δρ. Άντρη Κωνσταντίνου
PhD Αθλητικές Κακώσεις, Πτυχιούχος Γυμν. Ακαδημίας